17.9.24

Ο ύποπτος είχε στήσει καρτέρι στον Τραμπ για 12 ώρες...

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την προφανή απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ περίμενε έξω από το γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα με φαγητό και ένα τουφέκι για σχεδόν 12 ώρες, περιμένοντας τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό...

προτού ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας αποτρέψει την πιθανή επίθεση και ανοίξει πυρ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή πυροβόλου όπλου παρά την προηγούμενη καταδίκη για κακούργημα και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Ο Ρουθ εμφανίστηκε για λίγο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για οπλοκατοχή. Είναι πιθανό να του ασκηθούν πρόσθετες και βαρύτερες κατηγορίες, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Ρουθ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών εάν καταδικαστεί για την πρώτη κατηγορία και πιθανή πενταετή ποινή για τη δεύτερη κατηγορία.

Μια ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου και μια πιθανή ακρόαση ή δίκη έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το αν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει παραπομπή για τις κατηγορίες.

Η στιγμή της σύλληψης


Ο Ρουθ συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, αφού οι αρχές εντόπισαν ένα πυροβόλο όπλο σε θάμνους στο γήπεδο γκολφ του West Palm Beach όπου έπαιζε ο Τραμπ. Τον εντόπισε ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που είχε ανατεθεί στην ασφάλεια του Τραμπ, ο οποίος άνοιξε πυρ. Ο Ρουθ απομακρύνθηκε με ταχύτητα προτού συλληφθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου σε μια γειτονική κομητεία, ανέφεραν οι αρχές.

Πλάνα από κάμερα σώματος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Facebook από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, δείχνουν τη σύλληψη του Ρουθ. Το βίντεο τον δείχνει να περπατά προς τα πίσω με τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του στην άκρη ενός δρόμου πριν του περάσουν χειροπέδες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ υποσχέθηκε σε δήλωσή του να χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο πόρο» στην έρευνα. Συγκεκριμένα είπε ότι «το FBI συνεχίζει να ερευνά αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ» και ότι «είμαστε ευγνώμονες που ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής»...

Εφ. Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.