30.9.24

Ενισχύεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση άλλων τεσσάρων οικισμών...



Mάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις για δεύτερο 24ωρο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Στιμάγκα Κορινθίας...
Στην περιοχή επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ήχησε για ακόμη μια φορά το 112 προκειμένου οι κάτοικοι των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίκα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να εκκενώσουν κινούμενοι προς Σοφιανά και Ρέθι. 

Νωρίτερα το πρωί είχε σημάνει νέος συναγερμός στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, καθώς εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού «Πύργος», στο οποίο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται. Η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Κυριακή, το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι χωριών.

Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: