28.8.24

Nύχτα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ...



Με 17 ψήφους πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με τα «όχι» και τα λευκά να είναι συνολικά 16 (12 όχι και τέσσερα παρών).

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελος αμφισβήτησε συνολικά τον Στέφανο Κασσελάκη και ζήτησε να καταψηφιστεί η εισήγησή του στο σύνολό της...

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη ψήφισαν:

    Έλενα Ακρίτα
    Ευάγγελος Αποστολάκης
    Αλέξανδρος Αυλωνίτης
    Καλλιόπη Βέττα
    Γιώργος Γαβρήλος
    Ρένα Δούρου
    Ράνια Θρασκιά
    Νίνα Κασιμάτη
    Βασίλης Κόκκαλης
    Κυριακή Μάλαμα
    Νίκος Παππάς
    Πέτρος Παππάς
    Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
    Γιώτα Πούλου
    Γιάννης Σαρακιώτης
    Θεοδώρα Τζάκρη
    Ραλλία Χρηστίδου

Κατά τις πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ψήφισαν:

    Όλγα Γεροβασίλη
    Χρήστος Γιαννούλης
    Διονύσης Καλαματιανός
    Συμεών Κεδίκογλου
    Μαρίνα Κοντοτόλη
    Αθηνά Λινού
    Κώστας Μπάρκας
    Κατερίνα Νοτοπούλου
    Θεόφιλος Ξανθόπουλος
    Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
    Σωκράτης Φάμελλος
    Γιώργος Ψυχογιός

Παρών ψήφισαν:

    Μίλτος Ζαμπάρας
    Γιώργος Καραμέρος
    Χάρης Μαμουλάκης
    Γιώργος Παπαηλιού

Η νέα σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Πρόεδρος ΚΟ: Νίκος Παππάς

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και  Νίνα Κασιμάτη

Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: Βασίλης Κόκκαλης

Γραμματέας ΚΟ: Θεοδώρα Τζάκρη

Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ: Γιώτα Πούλου

Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ: Ραλλία Χρηστίδου

Διευθυντής ΚΟ: Θάνος Μωραΐτης

Χάος

Χαοτική είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση Κασσελάκη να αποκαθηλώσει τον Σωκράτη Φάμελλο και να τοποθετήσει τον Νίκο Παππά.

Παρά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Νίκο Παππά αναφορικά με τη θέση του προέδρου της Κ.Ο., ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως δεν παραιτείται από αυτήν και ακολούθησε μία πεντάωρη συνεδρίαση που κατέληξε σε οριακή νίκη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών είναι ότι ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα όλοι οι συνεργάτες βουλευτών πλην ελαχίστων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Μανώλης Καπνισάκης.Μάλιστα έγιναν αναφορές για αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών.

Όταν ο Φάμελλος απασφάλισε

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: ” Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα.Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου”.

O Νίκος Παππάς στη συνέχεια πως πρέπει το κόμμα να κινηθεί «ενωτικά και συντροφικά» και σημείωσε πως ελπίζει «να μην αφορούν την υποψηφιότητά του» τα όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η δέσμευση του Νίκου Παππά

«Δεσμεύομαι ότι εφόσον εκλεγώ πρόεδρος της ΚΟ, όταν θα έρθει η στιγμή να αντικατασταθώ, δεν θα δημιουργήσω καμία κρίση στο κόμμα μου» είπε ο Νίκος Παππάς πριν το κλείσιμο της ψηφοφορίας στην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, για την τιμητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τη στελέχωση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Να ευχαριστήσω όλους/ες τους/τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη δημιουργική συζήτηση, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους και να υποσχεθώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλα τα μέλη της ΚΟ για  σταθεί η κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει πράξη την ανάγκη για οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος και την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Έχουμε όλο το ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο, έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε χώρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας ώστε οι προγραμματικές μας θέσεις  να ακούγονται, να αξιολογούνται από τον λαό και αυτό θα κάνουμε".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Νίκος Παππάς είπε: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτή τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία το τι ψήφισε ο/η κάθε βουλευτής. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: