27.8.24

Γιάννης Μάγγος: «Ενοχλεί ότι ο κόσμος δεν ξεχνά ότι έγινε έγκλημα...»



«Απολύτως προβλέψιμη» και «μικρόψυχη» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μάγγος την απόφαση εκέινων που έδωσαν εντολή να ξηλωθεί το μνημείο του γιού του Βασίλη, που είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψη των Δικαστηρίων του Βόλου...

«Τους ενοχλεί το γεγονός, ότι ο κόσμος δεν ξεχνάει πως εκεί μπροστά στα δικαστήρια, έγινε ένα έγκλημα. Που δεν ξεχνάει τον Βασίλειο Μάγγο» τονίζει ο Γιάννης Μάγγος προσθέτοντας ότι όσοι αποφάσισαν να κατέβασαν την πλακέτα «κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Η μνήμη είναι στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων και όχι σε μία πλακέτα, που ομολογουμένως ήταν με τέχνη δουλεμένη. Και το σημείο που τον χτύπησαν θα είναι πάντα αυτό μπροστά στα δικαστήρια, παντοτινό αγκάθι στη συνείδησή τους».

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου με μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, απευθύνει δριμύ κατηγορώ σε όσους κατέβασαν την πλακέτα μνήμης για τον θάνατο του γιού τονίζοντας ότι «αυτοί που έδωσαν την εντολή, θα ήθελαν να ξεχαστεί ότι οι εγκληματίες αστυνομικοί (ναι, αυτοί που όλοι τους αποκαλούν μπάτσους) με την ενέργειά τους οδήγησαν το παιδί μας στο θάνατο».

«Η πλακέτα τοποθετήθηκε προς τιμήν της μνήμης του παιδιού μας, την οποία οι θλιβεροί εντολοδόχοι την ξήλωσαν προτάσσοντας (ως συνήθως) σε μία πράξη τιμής, μία πράξη ατιμίας. Σε μία πράξη μνήμης, μία πράξη μίσους. Σε ένα έργο τέχνης, μία πράξη βαρβαρότητας», τονίζει ο Γ. Μάγγος.

«Ας γνωρίζουν η ΕΛΑΣ και η πολιτική της ηγεσία ότι ο αγώνας μας για δικαιοσύνη δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη των ανθρώπων του κινήματος, η αλληλεγγύη της κοινωνίας» σημειώνει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η πλακέτα είχε τοποθετηθεί σε συγκέντρωση στις 13 Ιουλίου 2024, ημερομηνία συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από το θάνατό του Β. Μάγγου, με απόφαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συντονισμός Συλλογικοτήτων στον Βόλο, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την αφαίρεση της επιγραφής, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή ενοχλεί την ελίτ της πόλης, η οποία φέρεται να προσπαθεί να θάψει στη λησμονιά τα εγκλήματά της και αποτελεί μέρος της προετοιμασίας του κράτους για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη στις 20 Σεπτεμβρίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: