3.8.24

Τζόκοβιτς και Αλκαράθ έκλεισαν ραντεβού στον τελικό...



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε άνετα τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε Ολυμπιακό τουρνουά τένις, όπου την Κυριακή (4/8) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, σε ένα... ριμέικ της καταληκτικής μάχης του εφετινού Ουίμπλεντον, η οποία είχε βρει θριαμβευτή τον Ισπανό... 


Ο 37χρονος πιέστηκε σε αρκετά σημεία του πρώτου σετ στο «Philippe Chatrier», αλλά παρέμεινε ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία για να φτάσει στον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Ο Σέρβος είχε χάσει τους τρεις προηγούμενους ημιτελικούς του μονού σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη είναι το μόνο σημαντικό έπαθλο που λείπει από την τροπαιοθήκη του, η οποία αριθμεί 24 τίτλους Grand Slam. 


Νωρίτερα, ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο πρώτος φιναλίστ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά. Στον πρώτο ημιτελικό ο νεαρός Ισπανός νίκησε κι απέκλεισε τον Καναδό Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 6-1, 6-1. Με εντυπωσιακή μαεστρία στο παριζιάνικο χώμα, ο 21χρονος δεν έχει χάσει ούτε σετ από την έναρξη της διοργάνωσης.


Νικητής των δύο τελευταίων Grand Slam τουρνουά, του Roland-Garros και του Wimbledon, ο Αλκαράθ απέχει μόνο μία νίκη από το να μιμηθεί τον επιφανή συμπατριώτη του Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος στέφθηκε Ολυμπιονίκης στο απλό στο Πεκίνο το 2008.

→ Ο Μουζέτι θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Αλιασίμ, με τον νικητή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: