19.8.24

Δεν φτάνει που κάηκαν, κινδυνεύουν κι από πλιάτσικο...



Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στη βορειοανατολική Αττική, μετά την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τις περιοχές τους κι ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδίδονταν για ακόμα μια φορά σε καταστροφική κρατική διαχείριση της κατάστασης...

Τη στιγμή λοιπόν που πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν χάσει τις περιουσίες τους –κι ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το τέρας της γραφειοκρατίας προκειμένου να λάβουν (άγνωστο το πότε) τις αποζημιώσεις τους–, έχουν και το φόβο για πιθανό πλιάτσικο στα καμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις.



Τις τελευταίες ημέρες, έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και υπάρχουν 24ωρες περιπολίες. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι προχώρησε σε 18 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις (η μία αφορά άτομο που πιάστηκε επ' αυτοφώρω να αφαιρεί αντικείμενα από καμένο σπίτι στην περιοχή της Πεντέλης).

Σήμερα έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκαν δύο άτομα ηλικίας 35 και 23 ετών, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Μάκρης και τα οποία κρίθηκαν ύποπτα, καθώς είχαν στην κατοχή τους διαρρηκτικά εργαλεία. Τελικά, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά (είχαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών).

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης σχεδόν κάθε καλοκαίρι, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται και κάνει ανεξέλεγκτα αγροτοδασικές εκτάσεις και μαζί και την περιουσία πολλών Ελλήνων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, πέρυσι κάθε φωτιά στη χώρα μας έκαιγε κατά μέσο όρο 1.009 εκτάρια γης, όταν στην Ιταλία έκαιγε 78 και στη Γαλλία 41. Μάλιστα, μόνο τη διετία 2022-2023 καταγράφηκαν 18 μεγάλες πυρκαγιές, τη στιγμή που ολόκληρη την περίοδο 2008-2021 υπήρξαν μόλις 14 μεγάλα περιστατικά.


► Όσο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός έσπευσε να βαφτίσει «τοξικότητα» την όποια κριτική για την κρατική διαχείριση, ενώ παράλληλα προέβη σε προσπάθεια υποβάθμισης της τραγωδίας και του μεγέθους της καταστροφής. Είχε προηγηθεί μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών στα ακραία καιρικά φαινόμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: