8.8.24

Στην Πόλακ ανήκει το θετικό δείγμα σύμφωνα με το Ρόιτερς...



Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι το θετικό δείγμα ανήκει στην Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Ελένη Πόλακ.

Η... αθλήτρια αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τιμωρήθηκε με προσωρινή αναστολή στους Αγώνες του Παρισιού, αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΔΟΕ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα μέλος της ομάδας της εκδιώχθηκε από το χωριό των αθλητών αλλά η ταυτότητά της ήταν προηγουμένως άγνωστη. Η ομάδα είχε ενημερωθεί για την παράβαση από την ελληνική υπηρεσία αντιντόπινγκ τη Δευτέρα, την ίδια μέρα που αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο.


Η Πόλακ πέρασε ύψος 4,20 μέτρων αλλά δεν έφτασε στον τελικό της Τετάρτης, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,40.

Αναφέρθηκε ως "DQ" στα αποτελέσματα.

Η Πόλακ είπε ότι ήταν αθώα για οποιαδήποτε αδικοπραγία. «Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε κάτι στο δείγμα μου», είπε στους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη μετά τη συμμετοχή της στον προκριματικό γύρο τη Δευτέρα. "Δεν έχω πάρει ποτέ συμπληρώματα ή πρωτεΐνες. Ήταν κάτω από το επίπεδο που ήταν απαγορευμένο, γι' αυτό αγωνίστηκα. Έχω ένα θέμα με το σίδηρο και πρέπει να τρώω κόκκινο κρέας καθημερινά και αυτό πρέπει να ήταν στο κρέας. Ξέρω μόνο ότι το κρέας περιείχε αυτή την ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: