7.8.24

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου...























ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου για 2η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς χθες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παρίσι.

 Πίσω από τον Έλληνα αθλητή ήταν ο... Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που κατέκτησαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.


 Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε ιστορία στο "Stade de France" όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996. 


Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ιστορικό επίτευγμα του κι όπως πάντα ήταν... χαλαρός! «Δεν ήμουν καλός», ήταν τα πρώτα λόγια του δις Ολυμπιονίκη στον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

«Ηταν δύσκολος αγώνας σήμερα (σ.σ. εχθές), με πολύ πίεση. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια και δεν μπορούσε να γίνει μεγάλη επίδοση. Μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν θα ήταν, όμως ρεκόρ. Θα μπορούσα να κάνω 8.55μ. Δεν βγήκε, αλλά δεν πειράζει. Ημουν σταθερός στα άλματά μου. Είμαι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Με ικανοποιεί που δεν χρειάστηκε να φτάσω έως την τελευταία προσπάθεια. Ημουν καλός από την αρχή. Εκανα καλύτερη επίδοση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επομένως είμαι ευχαριστημένος», είπε ακόμα στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


6287762




Δεν υπάρχουν σχόλια: