20.8.24

Την ποινικοποίηση χρήσης της λέξης «μπάτσος»...


... ζητά ο Πλεύρης!...

Αυταρχικός κατήφορος η νέα φαεινή ιδέα του «γαλάζιου» βουλευτή να... εισηγηθεί ποινικό αδίκημα για τη λέξη «μπάτσος»...
Στα άκρα οδηγεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες για τους ανοίκειος χαρακτηρισμούς του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, κατά «απόστρατου» αστυνομικού, όπως διευκρίνισε χθες η ΕΛ.ΑΣ. μετά το ερώτημα της Έλενας Ακρίτα, εάν ο συγκεκριμένος άνδρας ανήκει ακόμα στην αστυνομία. 


Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής εξέφρασε την δυσανεξία του στην ελευθερία του λόγου και όχι μόνο, όταν ερωτήθηκε για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να διαγραφεί ο κ. Παππάς. Απάντησε πως «η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσος” έχει ξεφύγει. Και εγώ με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα»

Και συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο επιδόθηκε σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα και καταφέρθηκε εναντίον «συγκεκριμένων ατόμων» «συγκεκριμένου χώρου που θέλουν να προσβάλλουν αστυνομικούς». «Πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους, να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών» υποστήριξε ο πρώην υπουργός και επέκρινε την προκλητική δήλωση του ευρωβουλευτή να «ευχηθεί» «ψόφο σε ό,τι αγαπά» ο αστυνομικός.
  
Από την πλευρά του ο κ. Παππάς προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας προ ημερών σε ανάρτησή του πως «σέβεται και αναγνωρίζει τα σώματα ασφαλείας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: