24.8.24

Δεν θέλει υποσχέσεις ο Ζελένσκι που πιέζει τη Δύση για όπλα...



Σε δεινή θέση φέρεται πως βρίσκεται το Κίεβο, όσον αφορά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ευρώπη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Η προέλαση του ουκρανικού στρατού στην επαρχία του Κουρσκ δείχνει να έχει βαλτώσει, ενώ η αντίσταση των Ουκρανών καταρρέει στα μέτωπα των Ντονμπάς και Ζαπορόζιε...

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβη σε νέες εκκλήσεις προς τη Δύση, για άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, τονίζοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται όπλα και όχι υποσχέσεις.

«Η έγκαιρη παράδοση είναι καθοριστικής σημασίας αυτήν τη στιγμή. Ορισμένα πακέτα έχουν ανακοινωθεί και υπερψηφιστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις στο μέτωπο πολεμούν με οβίδες και εξοπλισμό, όχι με λόγια όπως "αύριο" ή "σύντομα"», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Κίεβο, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι σημαντικό «η Ινδία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο, να υποστηρίζει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα». 

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Μόντι κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και προσφέρθηκε να ενεργήσει ως φίλος για να βοηθήσει ώστε να επέλθει η ειρήνη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η επίσκεψη Μόντι στη Μόσχα τον περασμένο μήνα είχε επικριθεί από το Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: