12.8.24

Ρωσία: «Σταματήσαμε την προέλαση των Ουκρανών στο Κουρσκ...»



Χιλιάδες στρατιωτικοί συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ...

δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος, ενώ η Μόσχα διαβεβαίωσε από την πλευρά της πως πλέον «σταμάτησε» την προέλαση βαθύτερα στο έδαφός της μονάδων του Κιέβου.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εμπόδισε «απόπειρες διάτρησης» των ρωσικών αμυντικών γραμμών από ουκρανικές μονάδες με «τεθωρακισμένα» κοντά στις κοινότητες Ταλπίνο, Ζουράβλι και Όμπσι Καλόντεζ, περίπου τριάντα χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Μπαράζ από πυραυλικές επιθέσεις

Το υπουργείο εξήγησε πως έφοδοι των ουκρανικών δυνάμεων ανακόπηκαν με βομβαρδισμούς αεροσκαφών, drones και πυροβολικού, καθώς και την ανάπτυξη εφεδρειών του «βόρειου» σχηματισμού, που δρα στην ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά).

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης πως έπληξε με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντσα, Καρενέβα, Στάραγια Σαρότσιτσα και Μπόρκι, καθώς και ότι εμπόδισε προέλαση στην Μπιέλοφσκι, ανατολικότερα.

Έπειτα από μήνες υποχώρησης στο ανατολικό μέτωπο, ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν την περασμένη Τρίτη άνευ προηγουμένου εισβολή ευρείας κλίμακας στην παραμεθόρια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου έχουν κυριεύσει, σύμφωνα με αναλυτές, αρκετές κοινότητες...

Records of productive work of one of the Ukrainian brigades in Kursk region of Russia

The boys captured 29 Russian soldiers in the first days of the operation. pic.twitter.com/moFOjNVl3Y

Δεν υπάρχουν σχόλια: