29.8.24

ΔΟΑΕ: Να μην παίζουν με τη φωτιά Ρωσία και Ουκρανία, κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος...



Η αποστολή της Ουκρανίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας είπε ότι η επίθεση της Ρωσίας τη Δευτέρα στην ενεργειακή της υποδομή είχε σκοπό να παραλύσει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας...


«Είναι μια σκόπιμη απόφαση του καθεστώτος Πούτιν να απειλήσει τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή», δήλωσε ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του προσωπικού του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο messenger του Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έπληξε υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας και σταθμούς συμπίεσης αερίου σε τρεις περιοχές.

Ο ΔΟΑΕ προέτρεψε και τις δύο πλευρές να απόσχουν από τη μάχη γύρω από πυρηνικούς σταθμούς για να αποφευχθεί ένα καταστροφικό ατύχημα και ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε μετά την επίσκεψη στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Κουρσκ την Τρίτη ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος εκεί.

Στο επιχειρησιακό επίπεδο, ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε σήμερα ότι πέρασε αρκετές μέρες στο ανατολικό μέτωπο του Ποκρόφσκ, στο οποίο η ρωσική πίεση έχει ενταθεί πρόσφατα.

Ο Σίρσκι αναφέρει στην ανάρτηση του στο Facebook ότι η Ρωσία ρίχνει τα πάντα στις επιθέσεις αυτές, προσπαθώντας να σπάσει την ουκρανική άμυνα.

«Οι μάχες είναι εξαιρετικά σκληρές» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιεί συνεχώς ανορθόδοξες μεθόδους για να ενισχύσει τις θέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: