15.8.24

Αντίστροφη μέτρηση για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ...

Η έκδοση νέας ΝΟΤΑΜ από το Ιράν που απαγορεύει τις πτήσεις στα ανατολικά λόγω χρήσης οπλικών συστημάτων, καθώς επίσης και η αναβολή της επίσκεψης στο Ισραήλ από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν- για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου στη Γάζα- σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση...

για το πολυαναμενόμενο χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ.

Μέσα σε όλα αυτά, η Χαμάς αρνείται να συμμετέχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ανακοίνωσε ότι δε θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις που αναμένονται σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ, την ώρα που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι μια συμφωνία είναι εφικτή.

Η ένταση βρίσκεται στα ύψη, η Μέση Ανατολή βράζει και ίσως βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο χτύπημα της Τεχεράνης κατά του Τελ Αβίβ.

Σε νέο προπαγανδιστικό βίντεο, η Τεχεράνη στοχοποιεί το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τα κέντρα μεγάλων πόλεων, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τόπους λατρείας, αφήνοντας το Ισραήλ να περιμένει και να αγωνιά για το πότε θα εκδηλώσει το χτύπημά της.

Εν μέσω των ανησυχιών ότι το Ιράν μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν την στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή με το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο "Τζορτζ Ουάσιγκτον", που φέρει 154 πυραύλους Cruise. Πηγές από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζουν ότι οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στην ευρύτερη περιοχή.

Κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα μετά από κυβερνοεπίθεση

Την ίδια στιγμή, το τραπεζικό σύστημα του Ιράν κατέρρευσε, μετά από τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει γίνει ποτέ σε αυτό.

Το σύστημα δεν έχει επανέλθει, με τις συναλλαγές να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την επίθεση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: