4.8.24

Συμβουλές για να προφυλαχτείτε από τους τουρίστες...


Το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του και μαζί με όλα τα όμορφα που μας παραχωρεί απλόχερα, φέρνει ενοχλήσεις και κινδύνους. Ειδικά στα σημεία των διακοπών. Κουνούπια, σκορπιοί, φίδια, τουρίστες και τόσα ακόμη. Εδώ θα επικεντρωθούμε στους τελευταίους, οι οποίοι είναι φυσικά αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να καταστρέψουν τις διακοπές σας... Παρακάτω θα βρείτε μερικές εύκολες και χρήσιμες συμβουλές ώστε να προστατευτείτε από αυτούς και να περάσετε τις πιο αξέχαστες διακοπές:


■ Σε περίπτωση που δείτε τουρίστες σταθείτε ακίνητοι. Στη συνέχεια αρχίστε να κινείστε αργά προς τα πίσω, χωρίς όμως να τους χάνετε από το οπτικό σας πεδίο. Βασικό: Μη διακινδυνέψετε μια οπτική επαφή. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κινηθούν προς τα εσάς απειλητικά προσπαθώντας να νοικιάσουνε κάτι.

■ Σε περίπτωση που εντοπίσετε τουρίστες θυμηθείτε πως δεν πρέπει να κινηθείτε στην περιοχή ανάμεσα στον τουρίστα και τη θάλασσα. Κάτι τέτοιο θα εξόργιζε τον τουρίστα, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να πράξει με τρόπο αψυχολόγητο: ίσως κατέληγε να αρχίσει να αγοράζει αγαλματίδια ακατάπαυστα, να προσπαθεί να μιλήσει τη γλώσσα σας χωρίς να την καταλαβαίνει, ακόμα και να προσπαθεί να χορέψει μαζί σας. Αποφύγετε όλα αυτά προσεγγίζοντας τη θάλασσα με προσοχή χωρίς να του μπλοκάρετε την πρόσβαση στην παραλία.


■ Σε περίπτωση που ταξιδεύετε σε μια περιοχή με τουρίστες είναι καλό να πάρετε μαζί σας μια βαλλίστρα. Δεν θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε. Μόλις τη δουν θα καταλάβουν.

■ Τοποθετήστε κάτω από τα κρεβάτια τους ένα μεγάλο μπολ σκορδαλιάς. Κατά προτίμηση φτιαγμένη με ψωμί, όχι με πατάτα. Η μυρωδιά μπορεί να τους κάνει να ξανασκεφτούν τι αναζητούσαν όταν ήρθαν εδώ. Αν σας ζητήσουν εξηγήσεις για την πράξη σας, πείτε τους πως εμείς εδώ έτσι κάνουμε.

■ Νοικιάστε όσα περισσότερα δωμάτια βρείτε γύρω σας. Αυτός είναι ο πιο ακριβός τρόπος αλλά, όπως γνωρίζουμε, οι διακοπές θέλουν θυσίες. Αξίζει να δουλεύεις για χρόνια ώστε να νοικιάσεις για ένα πενθήμερο ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε κάποιο από τα ειδυλλιακά μας νησιά απολυμασμένο από τουρίστες.

■ Πιάστε μια σοβαρή κουβέντα μαζί τους στους δρόμους. Για την ιστορία του εργατικού κινήματος, την επιρροή του νεοπλατωνισμού στον χριστιανισμό, τη σημασία του αυνανισμού στο έργο του Καραγάτση. Τότε θα δείτε τους τουρίστες να συρρικνώνονται και να φεύγουνε φοβισμένοι αποδημώντας προς πιο ζεστά κλίματα.

■ Πασαλειφτείτε με τζατζίκι πατόκορφα και ξεχυθείτε στους δρόμους. Η πράξη αυτή θα απομακρύνει τους τουρίστες οι οποίοι ναι μεν αγαπούν το τζατζίκι αλλά το προτιμούν στο πιάτο τους. Κάτι τέτοιο φυσικά μπορεί να κάνει τα έντομα να μαζευτούν αλλά, όπως και να ’χει, τα έντομα -ακόμα και τα πιο μυτερά- είναι σαφώς πιο ευχάριστα από τους τουρίστες.

■ Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει ένας τουρίστας καταρχήν μείνετε ψύχραιμοι. Ο πανικός αυξάνει την πιθανότητα μιας λάθος αντίδρασης που θα επιβαρύνει την κατάσταση αλλά και τον καρδιακό ρυθμό, κάτι που με τη σειρά του επιταχύνει την κυκλοφορία του τσιμπήματος του τουρίστα και αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού και την εξέλιξη των συμπτωμάτων καθώς και τις πιθανότητες να μετατραπείτε και εσείς σε τουρίστα. Στη συνέχεια καλέστε κάποιον ειδικό ο οποίος θα κρίνει ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία: Παραμονή στην Αθήνα τον Αύγουστο, διακοπές τον Σεπτέμβρη (ακόμη και τον Οκτώβρη για πολύ ισχυρά τσιμπήματα), διακοπές στο βουνό, εξορκισμός.

■ Να δείχνετε μελαγχολικοί. Οι τουρίστες έλκονται αποκλειστικά από την ανέξοδη χαρά και την άκοπη διασκέδαση. Ακόμα και ένα ελάχιστα θλιμμένο χαμόγελο είναι ικανό να καταστρέψει τις διακοπές τους υπενθυμίζοντάς τους ταυτόχρονα την πραγματική ζωή.

■ Κάψτε τις πόλεις σας. Αυτό είναι ίσως το πιο δραστικό μέσο. Η φωτιά διώχνει τους τουρίστες όπως τα φιδάκια τα κουνούπια. Και στην τελική, ακόμα και αν δεν φύγουν τουλάχιστον δεν θα υπάρχει η πόλη για να την επισκεφτούν.

Θωμάς Τσαλαπάτης


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: