4.8.24

Άκρα του τάφου σιωπή από τον Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη των παρακολουθήσεων...



Η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε αναντίρρητα από την εκτρωματική απόφαση του Αρείου Πάγου, που έριξε ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, πριν η κυβέρνηση ολοκληρώσει προχθές την μεθοδική επιχείρηση συγκάλυψη απορρίπτοντας το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν οι αρμόδιοι εισαγγελείς...

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση της Κυριακής δεν λέει κουβέντα, παρά την γενική κατακραυγή και τις σφοδρές αντιδράσεις από ηγέτες της μείζονος αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ανάρτησή του με έναν γενικό απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων του επτάμηνου αποσιωπώντας τα καταστροφικά νομοσχέδια για την Υγεία, την Παιδεία και όχι μόνο.


Έκανε ειδική μνεία κάνει στο νόμο πλέον του κράτους για ένα «Υπερταμείο» υπεράνω ελέγχου, που ανοίγει την κερκόπορτα  για παράκαμψη του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις και της ΕΑΔΗΣΥ στις προμήθειες.

«Πέφτουν τίτλοι τέλους για δυο οργανισμούς που συγχωνεύονται πλέον υπό το Υπερταμείο. Αναφέρομαι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το ΤΑΙΠΕΔ, δύο οργανισμούς που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και υποστήριξαν την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» έγραψε σημειώνοντας ότι το 50% των εσόδων του ΤΑΙΠΕΔ από συμβάσεις αξιοποίησης λιμένων και λιμενικών υποδομών θα επανεπενδύεται για την «αναβάθμιση λιμανιών».


Ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμα μία Κυριακή, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου, σε ακόμα μία επικοινωνιακή προσπάθεια να κάνει το μαύρο - άσπρο για την αρνητική «πρωτιά» της Ελλάδας στην ενέργεια.  

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η ακρίβεια αντιμετωπίζεται λέγοντας πως «αποδίδουν τα μέτρα για περιορισμό του πληθωρισμού τροφίμων για τρίτο συνεχή μήνα και τον Ιούλιο, με τον δείκτη να κινείται στο 1,4% ενώ η Ευρωζώνη είναι στο 2,3%. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, σε 13 κατηγορίες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ οι τιμές φέτος τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 ήταν μειωμένες κατά 1,56%».

Και έδωσε λάκτισμα για τη συνέχιση του καταστροφικού έργου της Ν.Δ. από το φθινόπωρο προαναγγέλλοντας «επιτάχυνση ρυθμών ώστε να φτάσουμε στο 100% της υλοποίησης, αλλά και εμπλουτισμό του σχεδιασμού μας με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο στοχευμένα τις νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας».

Κατά τα λοιπά, συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και αναφέρεται στην κήρυξη του έτους Μίκη Θεοδωράκη το 2025 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: