24.8.24

Συνελήφθη πιθανός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν...



Σε σοκ βρίσκεται η Γερμανία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκα ακόμη οκτώ...

Σύμφωνα με την Βild, ειδική μονάδα της αστυνομίας SEK συνέλαβε έναν τα ξημερώματα έναν άνδρα ύποπτο στο διαμέρισμα των γονιών του, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από μάρτυρα ο οποίος αναγνώρισε τον ύποπτο από προηγούμενο αδίκημα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν πρόκειται πράγματι για τον δράστη, που διέφυγε χθες από τον τόπο του εγκλήματος. Σε κάθε περίπτωση τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

 Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων. Η αστυνομία δεν έχει σημάνει λήξη συναγερμού και εξακολουθεί να συνιστά «προσοχή» στους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

O καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» προσθέτοντας ότι έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο του Ζόλινγκεν, Τιμ Κούρτσμπαχ. «Θρηνούμε για τα θύματα και συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί σύντομα και να τιμωρηθεί στον μέγιστο βαθμό του νόμου», δήλωσε ο Σολτς. 

Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, δήλωσε επίσης συγκλονισμένη από τη βάναυση επίθεση. Την οδύνη τους εξέφρασαν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: