6.8.24

Ισραηλινά μαχητικά πάνω από τη Βηρυτό πριν την ομιλία Νασράλα...



Σε επίδειξη ισχύος επιδόθηκε το Ισραήλ, σε μια χρονική συγκυρία στην οποία το Ιράν μαζί με Χεζμπολάχ φέρονται να προετοιμάζουν τα αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη....

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου τρεις φορές πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι πολίτες μπορούσαν να δουν τα αεροπλάνα με γυμνό μάτι. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, οι δυνατές εκρήξεις που ακούστηκαν έκαναν τους κατοίκους να τρέξουν πανικόβλητοι, αναζητώντας να καλυφθούν. 


Το πέρασμα αυτό των ισραηλινών μαχητικών έγινε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, με αφορμή το κλείσιμο μιας εβδομάδας από τη δολοφονία του  Φουάντ Σουκρ, ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της ένοπλης ομάδας του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ έχει υποσχεθεί να απαντήσει στη δολοφονία, η οποία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Χανίγια, σε μια επιχείρηση που κατηγορήθηκε το Ισραήλ, αλλά την οποία η Τεχεράνη δεν επιβεβαίωσε.

► Ο διάδοχος του Ισμαήλ Χανίγια στο πόστο του επικεφαλής της πολιτικής οργάνωσης Χαμάς θα είναι ο Μοχαμάντ Ισμαήλ Νταρουίς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: