2.8.24

Χάρης Δούκας: «Θέλω καθαρό αγώνα, χωρίς συντροφικά μαχαιρώματα...»



O Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, μίλησε το πρωί στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, με την αφορμή της σημερινής του παρουσίας στα Χανιά...

όπου θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στις 8 το απόγευμα στην αίθυουσα του εργατικού κέντρου.

Ο κ. Δούκας τόνισε την ανάγκη,  «να φύγουμε από την λογική ότι στα κόμματα πρέπει να υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί»

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Αν κάποιος θέλει έναν αρχηγό κόμματος που θα αποφασίζει για τα πάντα με τη λογική ενός ανδρός Αρχή και ο οποίος με μια κλειστή παρέα θα διαχειρίζεται χρήματα και θα τα μοιράζει όπως θέλει, αυτό το μοντέλο υπάρχει και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης, ας τον ψηφίσει. Αν θέλει ένα μοντέλο που να βασίζεται σε θεσμικά χαρακτηριστικά σε ενότητα, αυτόνομη λειτουργία, διακριτό ρόλο και διαφανείς διαδικασίες μέσα στο κόμμα, τότε ναι, αυτή η δική μας προσπάθεια» τόνισε.

Σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων, ανέφερε πως «ο Δήμος πάει πάρα πολύ καλά, η Αθήνα αλλάζει σελίδα. Για πρώτη φορά στην Αθήνα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Αρχής έχουν ρόλο, λόγο, ευθύνη κιαι χαρτοφυλάκιο. Σπάμε αποστήματα, εγκληματικές οργανώσεις που είχαν πλοκάμια στις υπηρεσίες, τις πιάνουμε τις στέλνουμε στα Δικαστήρια. Εκβιαζαν μαγαζιά, συγκρουόμαστε με εργολάβους, πάμε ΣτΕ και δικαιωνόμαστε, ενισχύουμε τα δημοτικά ιατρεία,  προχωράμε με πάθος και δύναμη. » τόνισε.

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τόνισε:

«Η δικαιοσύνη με περίεργες αποφάσεις έχει αρχίσει να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, οι αποφάσεις όμως κρίνονται. Πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Η ΝΔ χρεωκόπησε τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο φορτίο, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε, διέλυσε το ΕΣΥ αλλά πολύ περισσότερο, εξόντωσε τη δικαιοσύνη και την δημοκρατία. Δεν νιώθει πλέον ο πολίτης ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη. Δεν αιθσάνεται την δικαιοσύνη ανεξάρτητη».

Σχετικά με την εσωκομμαιτκή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορική ευθύνη: « Όλοι είναι στελέχη με πολύ μεγάλη ιστορία, είναι πλούτος να συζητήσουμε πολιτικά για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, να συγκρουστούμε πολιτικά πάντα με ήθος και χωρίς συντροφικά μαχαιρώματα τα οποία μας έχουν πληγώσει και βεβαίως αυτή η διαδικασία θα μας δημιουργήσει τις συνθήκες τις επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψηφιότητες είναι καλοδεχούμενες, ο κόσμος θα αποφασίσει».

Όσο για τους επικριτές του, ανέφερε ότι «δεν θεωρώ τον εαυτό μου δελφίνο, είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχω δώσει πολλούς αγώνες στη ζωή μου για να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου, ξεκίνησα σαν απλό μέλος στο ΠΑΣΟΚ, όταν βλέπεις ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, τότε βγαίνεις μπροστά και αναλαμβάνεις την ευθύνη σου αλλιώς είσαι κρυπτόμενος ή λαγός. Εγώ πάντα βγαίνω μπροστά και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και κρίνομαι. Και θέλω να κρίνομαι αυστηρά... 

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: