5.8.24

Εύζωνοι και Μεσσηνία «στο μάτι» του πύρινου κυκλώνα...


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά...
Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στους Ευζώνους και συγκεκριμένα, στο 537ο χλμ Ευζώνων – Πολυκάστρου...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το thesstoday.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση μετά το Πολύκαστρο, επί της ΠΑΘΕ, σε κοντινή απόσταση από το διασυμμαχικό μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σημείο σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.


Kατά την ίδια πηγή, η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από αυτοκίνητο που τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και στο πρανές της ΠΑΘΕ.



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας και σε αγροτοδασική έκταση στη περιοχή Χαβριάτα Κεφαλονιάς, που όμως τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, καθώς κινητοποιήθηκαν άμεσα 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 16ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ακόμα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα από το 112 έφθασε στους κατοίκους της περιοχής, με την προτροπή να παραμείνουν σε ετοιμότητα, λόγω της πυρκαγιάς.

Αγροτοδασική φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί, βόρεια στο χωριό Νεοχώρι του δήμου Οιχαλίας και προς το χωριό Μίλα.

Εννέα οχήματα με 32 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος έσπευσαν στο σημείο. Παράλληλα, συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, καθώς και εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια πλαγιά και και εκφράζεται αισιοδοξία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ότι θα οριοθετηθεί σύντομα.

Να σημειωθεί ότι σε πολύ κοντινό σημείο είχε ξεσπάσει φωτιά και στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Ο νομός Μεσσηνίας σήμερα, βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: