11.8.24

Εκκενώθηκε η περιοχή του Πύργου του Άιφελ...


... ώρες πριν από την Τελετή Λήξης...

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ αφού ένας άνδρας εθεάθη να σκαρφαλώνει στο ύψους 330 μέτρων ορόσημο του Παρισιού, μερικές ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων...

Δεν είναι σαφές πού ξεκίνησε την ανάβασή του, αλλά εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από τους Ολυμπιακούς δακτυλίους που κοσμούν το δεύτερο τμήμα του μνημείου, ακριβώς πάνω από το πρώτο κατάστρωμα.

Η αστυνομία συνόδευσε επισκέπτες μακριά από την περιοχή γύρω στις 3 μ.μ. Μερικοί επισκέπτες που αποκλείστηκαν για λίγο στον δεύτερο όροφο επετράπη να βγουν περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Ο Πύργος του Άιφελ ήταν επίκεντρο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Πύργος δεν αναμένεται να είναι μέρος της τελετής λήξης, η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στο Stade de France στο βόρειο προάστιο του Σεντ Ντενί στις 21:00.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς τοι υπηρεσίες ασφαλείας στο Παρίσι και όχι μόνο στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην τελετή λήξης απόψε που θα ρίξει την αυλαία των Αγώνων.

Περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Παρίσι σήμερα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμανέν είπε ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν γύρω από το Stade de France και 20.000 αστυνομικοί και λοιπό προσωπικό ασφαλείας στο Παρίσι και την περιοχή Σεντ Ντενί θα κινητοποιηθούν αργά μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να διασφαλιστεί η ασφάλεια την τελευταία ημέρα των Αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: