15.8.24

Ξέσπασαν κατά Κικίλια οι εποχικοί πυροσβέστες...



Οι δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προκάλεσαν οργή.
Ησυντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί των ευθυνών της για την σαρωτική πυρκαγιά που μπήκε μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας συνεχίζει να προκαλεί ορυμαγδό αντιδράσεων...

Εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει βαλθεί να εξοργίσει τους πάντες με τις δηλώσεις του για την φωτιά και την απουσία αυτοκριτικής, στο στόχαστρο της κριτικής έχει μπει, όπως αναμενόταν, και ο αρμόδιος υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε, χθες, να βγει στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προκειμένου να προπαγανδίσει για τις κυβερνητικές ενέργειες, αλλά και να απαντήσει στην κριτική, ωστόσο προκάλεσε εκρηκτική αντίδραση από τους εποχικούς πυροσβέστες.



Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι πυροσβέστες δεν παραμένουν συνεχόμενα στα μέτωπα των πυρκαγιών και αλλάζουν βάρδιες.

Η αναφορά αυτή έφερε πληρωμένη απάντηση από τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι καταγγέλλουν την άγνοια του αρμόδιου υπουργού και επισημαίνουν ότι οι πυροσβέστες εργάζονται το ελάχιστο 24 ώρες, ενώ προσθέτουν πως «φέτος, μάλιστα, με τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ακόμα και 48 ώρες συνεχόμενα. Δεν κάθονται 2 μέρες στις φωτιές οι Πυροσβέστες, αλλάζουν σε βάρδιες συνεχόμενα.»

Η ανάρτηση αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ ή λέτε συνειδητά ψέματα ή δεν ξέρετε πραγματικά τι σας γίνεται. Ούτε το πώς εργάζονται οι Πυροσβέστες.

Οι Πυροσβέστες λοιπόν εργάζονται 24 ώρες το ελάχιστο. Φέτος μάλιστα με το Νέο Δόγμα σας εργάζονται ακόμα και 48 ώρες (επιφυλακή - πρόσθετο - 24ωρη Υπηρεσία).

Επίσης ένα όχημα που ξεκινάει από Θεσσαλονίκη για παράδειγμα χρειάζεται γύρω στις 8 ώρες για να φτάσει, 24 ώρες να ενεργήσει και άλλες 8 ώρες να γυρίσει το προσωπικό πίσω. Απλά μαθηματικά είναι Κύριε Υπουργέ.

Όμως ακόμα και έτσι να είναι, ένας Πυροσβέστης που ανέλαβε υπηρεσία στις 07:30 το πρωί δεν χρειάζεται να πιει νερό μέσα στη διάρκεια της ημέρας;

Κύριε Υπουργέ ψεύδεστε συνειδητά. Βγείτε και πείτε κάναμε λάθος, πιο τίμιο είναι απ' το να μας κοροϊδεύετε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: