31.8.24

Εικόνες από την καταιγίδα που έπληξε τα νότια προάστια της Αθήνας...


Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το πρωί του Σαββάτου τα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ βροχές χτυπούν κατά τόπους και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο, την τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης....

Στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα και οι τρεις λωρίδες γίνονται μία, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα. 

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στην Καλλιθέα επί της οδού Δαβάκη από τη συμβολή της με την Οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Σμύρνη.


poseidwnos-5
poseidwnos-4
poseidwnos-3

poseidwnos-2
poseidwnos

Τα φαινόμενα μάλιστα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, ενώ λίγο μετά τις 12:00 χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο καθώς όπως αναγράφεται σε αυτό, «από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων».

456631273_8441465005920795_5740116228430602960_n
 
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: