26.8.24

«Λιώνουν παπούτσια» στην επαρχία...



Η προειδοποίηση Ανδρουλάκη για «τυχοδιώκτες», ο Δούκας για τις λογικές «Μεσσία», η «Αναγέννηση» Γερουλάνου και οι επιστολές της Αννας Διαμαντοπούλου...

Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, έχοντας το βλέμμα τους τόσο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα κυβερνητικά πεπραγμένα όπου επικεντρώνουν την κριτική τους.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στη Ζάκυνθο, όπου έστειλε σαφές εσωκομματικό μήνυμα για τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. «Εάν νομίζουν κάποιοι ότι κάναμε όλον αυτόν τον αγώνα να φτάσουμε στο 13,15% από το 8,32% με κόντρα όλη τη διαπλοκή, για να καλέσουν όσους κάναμε υπουργούς αλλά μόλις έχασαν την καρέκλα, πήγαν να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, να ξέρουν ότι υπάρχουν και θεματοφύλακες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν νομίζουν ότι θα γίνει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη με τυχοδιώκτες, κάνουν λάθος».

Χάρης Δούκας: Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας χθες επισκέφθηκε την Κόρινθο, ενώ το Σάββατο ήταν στο Καρπενήσι, όπου απέρριψε τις λογικές «Μεσσία» και ζήτησε συλλογικές διαδικασίες και ηγεσία που δίνει δύναμη και φωνή στα μέλη του κόμματος. «Αν κάποιος θεωρεί ότι θα έρθει ένας Μεσσίας, ο οποίος θα σας σώσει, τον έχετε ήδη και είναι ο κ. Μητσοτάκης. Μίλησε για επιτελικό κράτος και τελικά δημιούργησε ένα κλειστό σύστημα που η αείμνηστη Γεννηματά το έλεγε “Μαξίμου Α.Ε.” Είδαμε, λοιπόν, τα χαΐρια του και την κατάντια μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παύλος Γερουλάνος: Με τρίπτυχο το σύνθημα «σχέδιο, ενότητα, νίκη» ο Παύλος Γερουλάνος όργωσε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, επισκεπτόμενος διαδοχικά Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Αμφιλοχία, Ευπάλιο Φωκίδας και Γαλαξίδι. «Εχουμε το σχέδιο “Αναγέννηση”, που βασίζεται στις διαχρονικές αξίες του ΠΑΣΟΚ. Επιμένουμε στην ενότητα, που διασφαλίζουν οι αξίες μας. Και έτσι θα οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά στις καρδιές της κοινωνικής πλειοψηφίας και στη νίκη», υπογράμμισε. Στην Κυπαρισία την παράσταση έκλεψε ένας πιτσιρίκος με ένα ποίημα που αφιέρωσε στην προσπάθεια του κ. Γερουλάνου.

Αννα Διαμαντοπούλου: Η Αννα Διαμαντοπούλου, που βρέθηκε χθες στη Νάξο, έστειλε επιστολή σε όλους τους (εκλεγμένους και υποψήφιους) βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στους γραμματείς και στα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπου μιλά για την υποψηφιότητά της. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το όραμά μου για το “μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ” απαιτεί την ενότητα όλων μας, τον σεβασμό και την ανάδειξη των θεσμών ως βασικού πυρήνα της ιδεολογικής και αξιακής μας ταυτότητας».

Μιχάλης Κατρίνης
: Στη Σαντορίνη περιόδευσε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος σε άρθρο του στο «Παρόν» προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστεί η πολυδιάσπαση του Κέντρου και της Αριστεράς, νομοτελειακά θα δημιουργήσει κόμματα- κομπάρσους, χωρίς καμία αντιπολιτευτική δύναμη ή κυβερνητική προοπτική, και θα δίνεται συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία της σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες και Κιλκίς, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε ότι είναι «κατεπείγουσα εθνική ανάγκη η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας» και υπογράμμισε (ΕΡΤ) ότι είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει μια κοινωνία που αυτή τη στιγμή αισθάνεται πολιτικά άστεγη...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: