16.8.24

Ο πλήρης διασυρμός...



Το κύριο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» (16/8/2024) ρωτούσε τον πρωθυπουργό: «Έχετε επίγνωση τι λέτε, κ. Μητσοτάκη;».

Αφορμή ήταν..  η περίφημη δήλωση του ότι ήταν λίγοι οι πολίτες που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική. Εύλογο το ερώτημα, αφού ήταν μια δήλωση που παρέπεμπε σε άνθρωπο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο συγκεκριμένος τύπος που κυβερνά τη χώρα από το 2019, έχει δώσει την εντύπωση σε διάφορες περιπτώσεις (σκάνδαλα, πλημμύρες, πυρκαγιές, απάτες, τραγωδίες) ότι βρίσκεται αλλού, ότι ζει σε άλλη χώρα και ότι δεν είναι αυτός που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του ελληνικού κράτους. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαψεύδει την πραγματικότητα, να ακυρώνει τον εαυτό του και να εκθρονίζει την κοινή λογική. Ο πλήρης διασυρμός. Ο απόλυτος εκμαυλισμός.

Βρίσκει και κάνει προφανώς και επίσης δίνει το παράδειγμα στους υφισταμένους του να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο. Αντιγράφουν οι από κάτω το μοντέλο του και βεβαίως μένουν στο απυρόβλητο. Ο ηθικός αυτουργός είναι αυτός, γιατί να τους τιμωρήσει. Ο φυσικός αυτουργός είναι αυτός, οι άλλοι τον ακολουθούν. Ενίοτε τον προσπερνούν. Αυτός τους εμπνέει, αυτός τους ενθαρρύνει να πλειοδοτήσουν, αυτός τους επιβραβεύει. Είναι ο αρχηγός του επιτελικού μπάχαλου. Τον πλαισιώνουν χαμερπείς κόλακες, αηδιαστικές ασημαντότητες, περισπούδαστα βλίτα.

Είναι απορίας άξιο πως οι σοβαροί τούτης της κυβέρνησης ανέχονται αυτήν την κατάσταση. Δεν αρκεί να δυσφορούν ιδιωτικώς. Γίνονται συνεργοί όσο σιωπούν.

Τάσος Παππάς (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: