12.8.24

Εκκενώθηκαν Πεντέλη, Νοσοκομείο Παίδων και 411 - Απειλούνται Νέα Μάκρη και Ανατολή...



Ανεξέλεγκτη προς Πεντέλη καίει η φωτιά που ξεκίνησε χθες στον Βαρνάβα. Ήδη στην μάχη της κατάσβεσης μπήκαν με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα...

Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εκκενώνονται Παλιά, Νέα Πεντέλη και Νταού, όπως και ο Αγιος Σπυρίδωνας, ενώ εκδόθηκε 112 ετοιμότητας για πολλές περιοχές.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Πεντέλη, καθώς όπως ανακοίνωσε και η πυροσβεστική έχει μπει στο Πεντελικό Ορος.

Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στα 29 εναέρια μέσα που έχουν ριχθεί στη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου εφιάλτη. Δραματικές εκκενώσεις έγιναν τη νύχτα, στη διαρκεια της οποίας πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν και δίνουν μάχη με τις φλόγες που ξεπερνούν σε κάποια σημεια και τα 25 μέτρα.

Στη Νέα Μάκρη πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Διονύσου και Μαραθώνος.

Στο Ντράφι πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας σε

λεωφόρο Μαραθώνος και Ελαιωώνων
λεωφόρο Μαραθώνος και Κύπρου
λεωφόρο Μαραθώνος και Ελευθερίου Βενιζέλου
λεωφόρο Μαραθώνος και Αδαμοπούλου

  1. Ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.
  2. Άλλοι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

 Απανωτά μηνύματα από το 112

Στην εκκένωση της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης προχωρούν οι Αρχές καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα συνεχίζει να μαίνεται να κατευθύνεται προς τα εκεί.

Ειδικότερα λίγο μετά τις 5 το πρωί στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Μελίσσια, και στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.

Παράλληλα οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων και του 411 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που βρίσκονται στην περιοχή της Πεντέλης...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: