10.8.24

Δύσκολες «πύρινες» ώρες για τις Σέρρες...



Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στις Σέρρες, στην περιοχή Χιονοχώρι, ενώ συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας οι εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του μετώπου που καίει από χθες, στα Χάνια του Μενοίκιου όρους. Υπενθυμίζεται ότι για 24η μέρα είναι σε εξέλιξη η φωτιά στο όρος Όρβηλος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα...

Για την αντιμετώπιση της νέας εστίας, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και από αέρος τρία ελικόπτερα.


Στην περιοχή «Χάνια» του Μενοικίου όρους, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής, οφείλεται σε κεραυνό. Βρίσκεται σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, σε υψόμετρο 1400 μέτρων και σε πευκόφυτη έκταση, μακριά όμως από κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν και τα πεζοπόρα τμήματα είναι αυτά που δίνουν, μαζί με τα εναέρια, τη μάχη με τις φλόγες. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μία ώρα χθες, ξέσπασαν τέσσερις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι όλες εκδηλώθηκαν από κεραυνό. Φωτιές στο Δαφνούδι, στον Λιθότοπο, στο Κεφαλοχώρι (μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών αντιμετωπίσθηκαν), πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στην πόλη των Σερρών και στο Μενοίκιο.

Σήμερα Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Σάμο, Ικαρία, Χίο και Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.