θεωρεί ο ίδιος τις εναντίον του αιτιάσεις.
Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας με τη Ν.Δ., μετεωρολόγος με τη δική του ιστοσελίδα, τηλεοπτικός παρουσιαστής καιρού, καθηγητής Μαθηματικών, υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ με θέμα την κλιματική κρίση, σύζυγος, πατέρας και εσχάτως ιδιοκτήτης «κέντρου μελέτης» στη Γλυφάδα με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»... Ο πολυπράγμων 46χρονος «γαλάζιος» βουλευτής φαίνεται ότι βρίσκει χρόνο για όλα, αλλά αυτή η τελευταία του απασχόληση συνάντησε έντονες αντιδράσεις.
Το «κέντρο μελέτης», με ιδιοκτήτη και διευθυντή τον ίδιο, διαφημίζει ότι έχει «έμπειρους εκπαιδευτικούς που πετυχαίνουν πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» και η ιστοσελίδα του έχει ανεβασμένες επαγγελματικές φωτογραφίες με αίθουσες που έχουν θρανία και πίνακα. Ωστόσο ο κ. Καλλιάνος υποστηρίζει ότι δεν είναι φροντιστήριο, αλλά «κέντρο μελέτης».
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία ζήτησε τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. και την παραίτησή του από βουλευτή, κάνοντας λόγο για διπλό εκπαιδευτικό σκάνδαλο: «Είναι ιδιοκτήτης (και διαφημίζει!) παράνομο Κέντρο Μελέτης και μάλιστα όχι μόνο για Δημοτικό, αλλά και για Γυμνάσιο-Λύκειο, ώστε να αποφύγει την υπαγωγή στη νομοθεσία περί φροντιστηρίων».
Νομοθετικό κενό
Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι τα κέντρα μελέτης είναι παράνομα και πολλοί ιδιοκτήτες τους έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. Από την πλευρά του ο βουλευτής κατήγγειλε προσπάθειά σπίλωσής του και επιμένει ότι δεν πρόκειται για φροντιστήριο, αλλά για κέντρο που βοηθάει τα παιδιά (από Δημοτικό ώς Α’ Λυκείου) στη μελέτη τους για την επόμενη ημέρα με τους καθηγητές να επιτηρούν.
Παράλληλα τονίζει ότι υπάρχουν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ότι δίνει πάνω από δέκα ευρώ την ώρα στους καθηγητές, που έχουν όλοι μεταπτυχιακά και διδακτορικά, μαζί με τα ένσημά τους και ό,τι άλλο προβλέπεται. «Γιατί ο ΟΙΕΛΕ δεν καταγγέλει φροντιστήρια που μαζί με αυτά λειτουργούν και κέντρα μελέτης; Βρήκε εμένα που είμαι καθ’ όλα νόμιμος και ασχολούμαι ΜΟΝΟ με τη μελέτη των μαθητών; Ντροπή σας» καταλήγει στην απάντησή του.
Τι προέκυψε από μια πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης; Τελικά υπάρχει νομοθετικό κενό για τα περίφημα «κέντρα μελέτης», το οποίο έχει δημιουργήσει ένα τοπίο στην εκπαίδευση εντελώς αρρύθμιστο. Γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας κατόπιν εορτής έσπευσε να ενημερώσει ότι άμεσα θα πάρει πρωτοβουλία για τη νομοθέτηση των σχετικών κανόνων και ρυθμίσεων. Πάντως στο τι χρειάζεται το διδακτορικό και η ικανοποιητική αμοιβή για κάποιον που απλώς «επιτηρεί» δεν υπάρχει για την ώρα απάντηση.
Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού
Ο Γ. Καλλιάνος δεν είναι πάντως καινούργιος στον χώρο της εκπαίδευσης. Οπως ο ίδιος δηλώνει, την περίοδο 2000-2015, δηλαδή από την ηλικία των 22 ετών και επί μια 15ετία, δούλεψε ως μαθηματικός για όλες τις τάξεις σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, ακόμη και κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα.
Το 2007 πήρε και το πτυχίο μετεωρολόγου από την ΕΜΥ και από το 2009 άρχισε να απασχολείται σε ΜΜΕ ως παρουσιαστής δελτίων καιρού, κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα (ΒΗΜΑ FM, ΕΡΤ/ΔΤ/ΝΕΡΙΤ, ΑΤΤΙCA, OPEN, MEGA). Ακόμη και στη μετεωρολογία έχει μπει για τα καλά στον άτυπο ανταγωνισμό των (τηλεοπτικών) μετεωρολόγων, προσπαθώντας μέσω συχνά «τρομολαγνικών» αναρτήσεων - προγνώσεων στα social media να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και των διαδικτυακών ΜΜΕ στο κυνήγι του «κλικ». Δεν διστάζει μάλιστα να επικρίνει και συναδέλφους του όταν διαφωνεί με προγνώσεις τύπου «έρχεται χιονιάς στην Αττική» ή ακόμη και την ίδια την ΕΜΥ για τη συχνή έκδοση έκτακτων δελτίων καιρού.
Στην Ενωση Κεντρώων
Την πολιτική του καριέρα την ξεκίνησε το 2015 αναλαμβάνοντας τη θέση του εκπροσώπου της Ενωσης Κεντρώων. Από το μικρό κόμμα του Βασίλη Λεβέντη που κατάφερε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 να μπει οριακά και για μία φορά στη Βουλή ο κ. Καλλιάνος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016, καταγγέλλοντας πολιτικό φλερτ με τον (τότε κυβερνώντα) ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια εντάχθηκε στη Ν.Δ. και το 2019 εξελέγη βουλευτής.
Ο Γιάννης Καλλιάνος απασχόλησε φέτος τον Απρίλιο τα φώτα της δημοσιότητας και για τον θάνατο του (με πολλαπλά προβλήματα υγείας) πατέρα του, καθώς εμφανίστηκε ο ίδιος σε ένα βίντεο όπου με δάκρυα στα μάτια κατήγγειλε τους γιατρούς του Αττικού ότι καθυστέρησαν να τον βάλουν στην εντατική και γι’ αυτό πέθανε.
Οι γιατροί απάντησαν ότι ο κ. Καλλιάνος, χρησιμοποιώντας την αναγνωρισιμότητά του ως βουλευτή, επιδίωκε ειδική μεταχείριση και είχε ασκήσει πιέσεις για να μπει ο πατέρας του στη ΜΕΘ παρά τη διαφωνία τους. Πήρε μάλιστα «50 τηλέφωνα» τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος του ξεκαθάρισε ιδιωτικώς και δημοσίως ότι δεν μπορεί να εμπλακεί σε ιατρικά θέματα. Η υπόθεση τελικά κατέληξε στη Δικαιοσύνη που θα έχει και τον τελευταίο λόγο.
Γιατί τον επιλέξαμε
Ο βουλευτής της Ν.Δ. απασχόλησε τη δημοσιότητα μετά την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ ότι λειτουργεί παράνομα «κέντρο μελέτης» για μαθητές στη Γλυφάδα, κάτι που ο ίδιος αρνείται ότι στερείται νομιμότητας.
Efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου