30.8.24

Επιδοτήσεις στο ρεύμα και τον Σεπτέμβριο...


...προανήγγειλε ο Θ. Σκυλακάκης...
Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8...


«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο, μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της φυσιολογικής μείωσης στη ζήτηση αλλά και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών.


Όπως έγραφε χθες η «Εφ.Συν.» όλα δείχνουν ότι ο Αύγουστος θα κλείσει με μια μέση τιμή πάνω από τα 135 ευρώ/MWh, πράγμα που σημαίνει είτε πως οι πάροχοι ρεύματος θα ανακοινώσουν νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου είτε πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επαναλάβει και τον επόμενο μήνα την ισχνή επιδότηση των λογαριασμών (περίπου 4,8 ευρώ ανά νοικοκυριό). Πράγμα που είναι και το πιθανότερο στο πλαίσιο του κλίματος της ΔΕΘ, που επιβάλλει κάποιον βαθμό κυβερνητικής «γενναιοδωρίας».

Τα νέα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν από τους παρόχους το αργότερο έως την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: