10.8.24

Χρυσή η πυγμάχος Ιμάν Κέλιφ, κόντρα στο ακροδεξιό δηλητήριο...



Έγινε η πρώτη Αλγερινή γυναίκα μποξέρ στην ιστορία που κατακτά χρυσό μετάλλιο
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κέλιφ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 66 κιλά...


Ειδικότερα, επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ (5-0) και κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι. Έγινε η πρώτη Αλγερινή γυναίκα μποξέρ στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά το χρυσό.

«Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω», δήλωσε η 25χρονη Κελίφ λίγο μετά τη σπουδαία νίκη. 

«Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο στην Αλγερία και όλο τον κόσμο στο Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου», πρόσθεσε απαντώντας στην ακροδεξιά «λάσπη» που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
 
«Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να το χωνέψουν», σχολίασε η αθλήτρια που κλήθηκε -πέρα από τις προκλήσεις του Ολυμπιακού τουρνουά- να 'ρθει αντιμέτωπη και με την εκστρατεία ψεμάτων και ψυχολογικής βίας από τη διεθνή ακροδεξιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.