3.8.24

Θετικό το δυνατό τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρόμα...



Σοβαρός ο Ολυμπιακόςm αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ρόμα σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο «Stadio Manlio Scopigno» του Ριέτι. Πάντως, ήταν εκείνος που έκλεψε τις... εντυπώσεις απέναντι στους «τζαλορόσι» του Ντανιέλ Ντε Ρόσι που ξεκινούν τη σεζόν με «δυνατές» μεταγραφές και πολλές προσδοκίες...


Η Ρόμα άνοιξε το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Πελεγκρίνι, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε από την άσπρη βούλα με τον Ροντινέι, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη του τον νεοαποκτηθέντα Κρίστοφερ Βέλντε, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και είχε δοκάρι στο 74’.

Η Ρόμα ξεκίνησε λίγο πιο «ζωηρά» το ματς και στο 15’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ορτέγκα στον Έιμπραχαμ στην περιοχή. Δύο λεπτά μετά (17’) ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0 για τους «τζαλορόσι». 


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα με τον Βέλντε να κάνει πολύ ωραία ενέργεια και να πλασάρει μέσα απ’ την περιοχή, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Σβίλαρ. Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι στο 21’ από άτσαλο μαρκάρισμα του Τσέλικ, με τον Ροντινέι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικάει τον Σβίλαρ για το «ερυθρόλευκο» 1-1. Οι Πειραιώτες είχαν άλλη μια πολύ καλή στιγμή στο 43’, όταν από ηέμισμα του Μπιανκόν στην περιοχή, ο Κωστούλας κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε το πλασέ, αλλά αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντε Ρόσι έκανε μαζικές αλλαγές με τους Ντόβμπικ και Ντιμπάλα να συνδυάζονται ωραία στο 53, αλλά να μην εκτελεί σωστά ο Αργεντινός. 


Οι Ρωμαίοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 72’ με το σουτ του Ελ Σαραουί που έφυγε άουτ, ενώ στο 74’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, όταν από σέντρα του Μπιέλ, ο Βέρντε «μπήκε» στη φάση στο πίσω δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Σβίλαρ απέκρουσε κι ακολούθως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρύνουν οι αμυντικοί της Ρόμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΜΑ (Ντανιέλε Ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Τσελίκ (46’ Ελ Σαραουί), Μαντσίνι (46’ Ντιμπάλα), Εντικά (69’ Καμπουλά), Ανχελίνο (82’ Νταλ), Κριστάντε (46’ Μπόβε), Λε Φέε (82’ Γκρατσιάνι), Πελεγκρίνι (46’ Σανκαρέ), Σουλέ (69’ Πιζίλι), Έιμπραχαμ (46’ Σμόλινγκ), Ζαλέφσκι (46’ Ντόβμπικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα (76’ Ρέτσος), Ορτέγκα, Ντόη, Τσικίνιο, Μπακούλας (88’ Μουζακίτης), Μπιέλ, Βέλντε, Κωστούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: