16.8.24

Αττική: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των πυρόπληκτων...



Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, με στόχο οι πληγέντες να πάρουν στα χέρια τους τη βοήθεια από το κράτος...

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 112 σπίτια, έχουν κριθεί ακατάλληλα 34. Στο Γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πληγέντες για να σταθούν στα πόδια τους έχουν και τους επιτήδειους που επιδόθηκαν σε πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Συνολικά 34 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες, έχουν δηλαδή την κόκκινη ένδειξη έξω από την πόρτα τους, ενώ 44 χρήζουν επισκευής, ενώ τα υπόλοιπα είναι με πράσινο χρώμα, που σημαίνει ότι μπορεί να κατοικηθεί.
Ωστόσο, υπάρχουν ζημιές οι οποίες θα πρέπει να επισκευαστούν.

Επιπλέον, σε επίπεδο επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής έχουν καταγραφεί 22 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Η διαδικασία των αυτοψιών προϋποθέτει από τους πολίτες να υποβάλουν αίτηση στους δήμους.

Από τις 14 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση προς τους δήμους.

Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει από την ημερομηνία έναρξης της πυρκαγιάς 45 ημέρες, ενώ μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά μέσω e-mail...

Δεν υπάρχουν σχόλια: