2.8.24

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλάδα – Αυστραλία – Τι ώρα θα διεξαχθεί το ματς ζωής και θανάτου...



Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία, στις 14:30 το μεσημέρι, στο τελευταίο ματς του 1ου ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1...

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, μετά τις ήττες από τον Καναδά και την Ισπανία, χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και ιδανικά με διαφορά 3+ πόντων για να προκριθεί στους «8».

Στον αγώνα με την Αυστραλία θα αγωνιστεί και ο Νικ Καλάθης, παρά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Ισπανία, ο οποίος έδειξε κάκωση στα μαλακά μόρια. Ο Καλάθης θα αγωνιστεί κανονικά την Παρασκευή, λαμβάνοντας παυσίπονη αγωγή.

Παρά την ήττα από τον Καναδά και την αγχωτική νίκη επί της Ισπανίας, η Αυστραλία έχει παραταχθεί με την καλύτερη ομάδα που έχει παρουσιάσει ποτέ. Με εννέα παίκτες από το ΝΒΑ και ένα μείγμα έμπειρων παικτών και νεαρών ταλέντων, η Αυστραλία παίζει ένα εξαιρετικά γρήγορο και απαιτητικό μπάσκετ. Οι «Boomers» έχουν 79 κατοχές ανά αγώνα, πέντε περισσότερες από την Ελλάδα. Παίζουν σε υψηλό ρυθμό και στηρίζονται σε γρήγορες επιθέσεις και τρίποντα με ποσοστό επιτυχίας 40,8% (έναντι 31,3% της Ελλάδας). Επιπλέον, διαπρέπουν στα ριμπάουντ και στην δημιουργία παιχνιδιού, με 34 ασίστ και 17 λάθη κατά μέσο όρο.

Για να έχει ελπίδες νίκης, η Εθνική θα χρειαστεί να αποδώσει άριστα για τουλάχιστον 30-35 λεπτά. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι το κλειδί, καθώς η Αυστραλία μπορεί να χτίσει γρήγορα μεγάλες διαφορές, αλλά συχνά δεν καταφέρνει να τις διατηρήσει. Θα χρειαστεί βελτίωση στην αμυντική μετάβαση, στις περιστροφές και στα ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα λάθη των Αυστραλών, αξιοποιώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και βελτιώνοντας τα ποσοστά στα τρίποντα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: