16.8.24

Άνδρος: Συνελήφθη ο πλοίαρχος για το περιστατικό με το ΙΧ στην προβλήτα...



Εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου στην Άνδρο και συγκεκριμένα στο Λιμάνι του Γαυρίου, όταν επιβάτες και πλήρωμα του πλοίου «SAONISOS» κινδύνευσαν να πέσουν στη θάλασσα...

Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πλοίαρχος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες όταν το πλοίο έφτασε στη Κάρυστο.

Η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Το αυτοκίνητο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν μπορεί να μπει στο πλοίο που αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι στην Άνδρο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και επιβάτες προσπαθούν να το σπρώξουν.

Οι επιβάτες προσπαθούν να βάλουν το αυτοκίνητο στο πλοίο και αρχίζουν να σπρώχνουν διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα.

Ο καπετάνιος έκρινε πως επειδή εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ, το πλοίο έπρεπε να ξεκινήσει.

Μόλις λύθηκαν οι κάβοι, ο καπετάνιος θεώρησε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του πλοίου προς Κάρυστο.

Όταν τελικά βλέπουν πως δεν τα καταφέρνουν τρέχουν να επιβιβαστούν με κίνδυνο να γλιστρήσουν και να βρεθούν στη θάλασσα.

Τελικά, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ σχετική έρευνα θα πραγματοποιήσει η λιμενική αρχή για το περιστατικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: