22.7.24

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν φεύγει, η Κάμαλα έρχεται στο εξώφυλλο του Time...


Προφητικό αποδείχθηκε το εξώφυλλο του περιοδικού Time μετά τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, με τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρεί τελικά από την κούρσα για τις εκλογές, δίνοντας τη σκυτάλη στην Καμάλα Χάρις...

Η Καμάλα έρχεται, ο Μπάιντεν φεύγει, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εξώφυλλου, ωστόσο σε αυτό δεν υπάρχει καμία λέξη, παρά μόνο ένα κατακόκκινο φόντο και η Καμάλα στη άκρη να μπαίνει στο πλάνο, πίσω από τον Τζο Μπάιντεν που έχει βγει τελείως απο το κάδρο.
 
Το νέο εξώφυλλο αποτελεί τη συνέχεια ενός προηγούμενου τεύχους που κυκλοφόρησε μετά την καταστροφική επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε εκείνο το εξώφυλλο, το περιοδικό παρουσίαζε τον Μπάιντεν να κατευθύνεται μπερδεμένος προς την έξοδο, προμηνύοντας την αποχώρησή του.

Το μέσο είχε σχολιάσει την επίδοση του Μπάιντεν με μία και μόνο λέξη… 《πανικός》.


Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέκυψε τελικά στην πίεση των Δημοκρατικών, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την κούρσα.

«Η ιστορική απόφαση καθιστά τον Μπάιντεν τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο που ακυρώνει την εκστρατεία επανεκλογής του εδώ και πάνω από μισό αιώνα, όταν ο Λίντον Τζόνσον ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 1968 ότι δεν θα δεχόταν το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν μέσω αποδοκιμασίας για τους χειρισμούς του στον πόλεμο του Βιετνάμ», γράφει το Time.

Δεν υπάρχουν σχόλια: