29.7.24

Για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα κατηγορείται ο K. Πολυχρονόπουλος...



Η ποινική δίωξη αφορά χρήματα που δόθηκαν ως δωρεές στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» και φέρεται να τα ιδιοποιήθηκε για εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών και συγκεκριμένα τζόγο
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο... 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Πολυχρονόπουλος μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, τη μητέρα και τον γαμπρό του, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές έκριναν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου, που δόθηκαν στην οργάνωση ως δωρεές το διάστημα 2020 έως 2023, χρησιμοποιήθηκε από τον Κ. Πολυχρονόπουλο για την εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών και συγκεκριμένα κατέληξε σε τυχερά παιχνίδια και στοιχηματικές εταιρείες. Τα συγγενικά του πρόσωπα φέρονται να διακίνησαν τα ποσά αυτά μέσα από τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς, προκειμένου να καταλήξουν στον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου».


Υπενθυμίζεται πως η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, σύμφωνα με το οποίο, προέκυψαν ενδείξεις ότι ο βασικός κατηγορούμενος και ιδρυτής της οργάνωσης χρησιμοποιούσε τις δωρεές για προσωπικό του όφελος. Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Ασφαλείας, που είχε αναλάβει να ελέγξει εκ νέου τις κινήσεις λογαριασμών από πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και από στοιχηματικές εταιρείες, ολοκλήρωσε την έρευνα του, διαβιβάζοντας τα αποτελέσματα που προέκυψαν στις εισαγγελικές αρχές.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν το προηγούμενο διάστημα ανωμοτί εξηγήσεις στην Οικονομική Αστυνομία, ενώ πλέον η δικογραφία θα χρεωθεί σε ανακριτή, προκειμένου οι τρεις κατηγορούμενοι να κληθούν σε απολογία.  

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος, από την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνείτο οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του. Μάλιστα,σε ανακοίνωση του τόνιζε πως «δεν έχω εταιρείες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι' αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: