14.7.24

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο δράστη της επίθεσης στον Τραμπ...



Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης...
Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Ο δράστης της επίθεσης είναι... νεκρός, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), η οποία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Η προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικανού επεσήμανε ότι «είναι καλά», ενώ έχει ήδη πάρει εξιτήριο και προσγειώθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ.



Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερους από τέσσερις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες ο Τραμπ θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους δύο άνδρες να δίνουν μάχη στήθος με στήθος. 


Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε σε ανακοίνωσή του: «Δεν υπάρχει θέση για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε».

Ο Ρον Μους, υποστηρικτής του Τραμπ που βρισκόταν στην προεκλογική συγκέντρωση, δήλωσε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς. «Είδα το πλήθος να πέφτει κάτω και μετά τον Τραμπ επίσης να σκύβει πολύ γρήγορα», εξήγησε.

«Μετά η Μυστική Υπηρεσία έτρεξε και τον προστάτευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο τον προστάτευσαν», πρόσθεσε.

Ο Μους σημείωσε ότι στη συνέχεια είδε έναν άνδρα να τρέχει και να τον κυνηγούν πράκτορες με στρατιωτικές στολές. Άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς, αλλά δεν είναι σίγουρος ποιος πυροβόλησε. Επεσήμανε ότι μέχρι τότε ελεύθεροι σκοπευτές είχαν πάρει θέσεις στη στέγη αποθήκης που βρίσκεται πίσω από την σκηνή.

Το BBC πήρε συνέντευξη από έναν άνδρα, που δήλωσε ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και ο οποίος είπε ότι είδε έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να ανεβαίνει σε στέγη κτιρίου κοντά στο σημείο όπου γινόταν η προεκλογική συγκέντρωση. Ο αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι άνθρωποι με τους οποίους ήταν μαζί άρχισαν να δείχνουν τον άνδρα, προσπαθώντας να ενημερώσουν τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν έξω από την περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργήσει η Μυστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: