3.7.24

Από πτώση drone η φωτιά στα Γλυκά Νερά...


Τέσσερις προσαγωγές...
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Υμηττό, δυτικά του οικισμού των Γλυκών Νερών (πίσω από το νεκροταφείο και το γήπεδο της περιοχής και πολύ κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Καισαριανής). Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 47 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε έπειτα από πτώση drone. Έγιναν τέσσερις προσαγωγές και (σύμφωνα με την ΕΡΤ) πρόκειται για τον χειριστή, δύο υπαλλήλους και τον διευθυντή της εταιρίας στην οποία ανήκει το drone.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Λόγω της πυρκαγιάς έγιναν εκτροπές κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις:

Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου στην Αγία Παρασκευή
Αγίου Ιωάννη και Κρητικού Πελάγους (Γλυκά Νερά)
Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (Γλυκά Νερά)
Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (Παπάγου)
Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (Βύρωνα)
Τα υπόλοιπα μέτωπα
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μηλίτσα Μεσσηνίας. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κτένι Κοζάνης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, ενώ επιχείρησε και 1 ελικόπτερο. Υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ομοίως, υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Νέα Αρτάκη, Εύβοιας. Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει σσυνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: