22.7.24

Η συμφωνία Cosmote TV / Nova αλλάζει τα πάντα...



Η συμφωνία Cosmote TV – Nova επί του αθλητικού περιεχομένου είναι επί της ουσίας εμπορική. Η μία πλατφόρμα πουλάει ή, στην πράξη, ανταλλάσσει το αθλητικό της περιεχόμενο με την άλλη «με στόχο να αντιμετωπιστεί η πειρατεία»...

Με επιπλέον τιμή έως 3 ευρώ θα μπορεί ο συνδρομητής της Cosmote TV να βλέπει και τα αθλητικά προγράμματα της Nova, δηλαδή, τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Super League, αλλά τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Euroleague. 

Την ίδια ώρα, ο συνδρομητής της Nova θα μπορεί να παρακολουθεί τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αλλά και τις διοργανώσεις του Champions League, του Europa League και του Europa Conference League. Το επιπλέον αυτό ποσό ανά συνδρομητή θα είναι από 1 έως 3 ευρώ και θα εισπράττεται από την πλατφόρμα.

Και τις δύο πλατφόρμες θα πληρώνουν οι καφετέριες

Η εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο συνδρομητικών πλατφορμών δεν περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι καφετέριες θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δύο ξεχωριστές συνδρομές στις δύο πλατφόρμες για το σύνολο των αθλητικών μεταδόσεων. 

Στόχος, οι 900.000 πειρατικές συνδέσεις

Είναι προφανές πως η συνεργασία αυτή, διάρκειας τριών ετών, αλλάζει τα πάντα! Ορισμένοι βλέπουν την προοπτική μίας κοινής πλατφόρμας στο μέλλον. Προς το παρόν, ο στόχος είναι οι 900.000 πειρατικές συνδέσεις. 

Η Cosmote TV και η Nova εκτιμούν πως με χαμηλότερες χρεώσεις και με το σύνολο των αθλητικών μεταδόσεων θα μπορούν να πάρουν ένα μερίδιο από την πειρατεία και να βελτιώσουν την οικονομική τους θέση. H Cosmote TV είχε περίπου 688.000 συνδρομητές στο α’ τρίμηνο του 2024 και η Nova στο τέλος του 2023 είχε 435.000 πελάτες, έχοντας απορροφήσει και την πλατφόρμα Wind Vision.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αλλάξει τη νομοθεσία και να επιφέρει κυρώσεις και στους χρήστες του παράνομου υλικού των αθλητικών μεταδόσεων, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει ή να καταργήσει τη «διάταξη Τσακαλώτου», με την οποία επιβλήθηκε τέλος 10% ανά συνδρομητή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: