21.7.24

Αεροσκάφος C-130 προσέκρουσε σε κολώνα στην Κεφαλονιά...



Ατύχημα με αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας C 130 σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός....


Όπως έγινε γνωστό στην ΕΦΣΥΝ από πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Κατά τη διαδικασία στάθμευσης το μεταγωγικό αεροσκάφος προσέκρουσε σε κολώνα του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο δεξί άκρο πτερύγιο του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, πιθανότητα έγινε λάθος συνεννόησης μεταξύ του προσωπικού του αεροδρομίου και του χειριστή του C-130.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το μεταγωγικό αεροσκάφος. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να μεταβεί στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να εκτιμηθεί ο χρόνος επιδιόρθωσης της.

Το C 130 είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβει ασθενή για αεροδιακομιδή στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ΓΕΑ, η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε τελικώς με άλλο ιπτάμενο μέσο που διέθεσε η Πολεμική Αεροπορία .           



Δεν υπάρχουν σχόλια: