3.7.24

Δεν παραδίδει την έδρα του...



Παρελθόν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη...
Μετά το επεισόδιο με την βιαιοπραγία κατά εργαζόμενου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή και πρώην υπουργού. Ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι δεν παραδίδει την έδρα του.


Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης:  «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.» «Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.» τονίζει στην συνέχεια. «Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας» καταλήγει.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αυγενάκης διαγράφεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, λαμβάνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής όπου συζητείτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αμυνας, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: