23.7.24

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ...



Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την παραίτησή της, περίπου ένα 24ωρο αφότου παραδέχθηκε πως απέτυχαν ως υπηρεσία κατά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ...


Ο πρώην πρόεδρος εξαπέλυσε έντονη κατακραυγή για το πώς η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την προστασία νυν και πρώην προέδρων απέτυχε στη βασική της αποστολή.

 Η Κίμπερλι Σιάτλ, η οποία διετέλεσε διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών από τον Αύγουστο του 2022, αντιμετώπιζε αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση και πολλές έρευνες για το πώς ο δράστης μπόρεσε να πλησιάσει τόσο τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο σε μια υπαίθρια προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το σφάλμα ασφαλείας», είπε στο email προς το προσωπικό την Τρίτη. «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, με βαριά καρδιά πήρα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή σας».

Χθες η Σιάτλ εμφανίστηκε ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου και επικρίθηκε επί ώρες τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικανούς για τις αποτυχίες ασφαλείας. Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ την «πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία» της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες και είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα κενά ασφαλείας, αλλά εξόργισε τους νομοθέτες αποτυγχάνοντας να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα.

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς κατάφερε να φτάσει σε απόσταση 135 μέτρων από τη σκηνή όπου μιλούσε ο πρώην πρόεδρος όταν άνοιξε πυρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: