18.7.24

Περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων από κορονοϊό...



26 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα, στους 17 ο αριθμός των διασωληνωμένων, αυξητική τάση στις νέες εισαγωγές...
Η εξάπλωση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας καλά κρατεί, καθώς –όπως υπογραμμίζει ο ΕΟΔΥ– «συνεχίζει να καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού, με αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, λοιπόν, την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου υπήρξε αύξηση όσον αφορά τη θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ανήλθε σε 669 και παρουσιάζει αυξητική τάση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 464 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 226.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 12. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν έξι και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν δύο. Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 17.

Ο αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 26. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 17 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 17.

Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού σε επτά από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: