14.7.24

Καταδικάζουν πρωθυπουργός και ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στον Τραμπ...

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X».


«Η... πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές κοινωνίες μας. Του ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των περαστικών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην επίθεση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Στη σχετική ανακοίνωση του τονίζει ότι «οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως και είναι αυτονόητα απαράδεκτες και κατακριτέες».


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο Facebook, σχολίασε σχετικά:  «Μετά τους πυροβολισμούς στην διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ είναι δυστυχώς δεδομένο ότι η ένταση, η κοινωνική και πολιτική πόλωση θα οξυνθούν ακόμα παραπάνω έως τις κάλπες», προσθέτοντας ότι από τις απόβλεπες εξελίξεις δεν θα μείνει προφανώς ανεπηρέαστη η Ευρώπη. «Η ευθύνη για τις αριστερές, τις προοδευτικές και τις δημοκρατικές δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές είναι πια ιστορική», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: