1.7.24

Ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ...



Έντονο το «παπανδρεϊκό» άρωμα στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Καταπράσινο φόντο με τον γνωστό ήλιο. Μουσική Μίκη Θεοδωράκη και «Γοργοπόταμο» στην έναρξη. Χειροκροτήματα και συνθήματα στην συνεδρίαση. Πρώτος από τους ομιλητές να παίρνει τον λόγο ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μέχρι εκεί όμως.

Γιατί στην συνέχεια το πράγμα αλλάζει: Αποφασίζονται εσωκομματικές εκλογές, ανακοινώνονται  η ετοιμάζονται πολλοί υποψήφιοι, ενώ το επίδικο των εκλογών φαίνεται πω θα είναι το αν θα υπάρξει κάποιου είδους…

συγχώνευση με άλλα κόμματα. Αυτά της ανανεωτικής αριστεράς

Εκείνα δηλαδή με τα οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου – στον καιρό του- έπαιζε σαν την «γάτα με το ποντίκι». Μια φορά την εποχή του Ανδρέα θα την θυμηθούμε ξανά. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την 6 του Οκτώβρη που θα στηθούν οι «πράσινες» κάλπες μεσολαβεί η 3η Σεπτέμβρη.
Αναλογίες

Η ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη περί του ότι «παρέλαβα κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα» κάτι θύμισε σε όσους ασχολούνται καιρό με την πολιτική. Έστω κι αν τα μεγέθη ή τα διακυβεύματα είναι κατά πολύ διαφορετικά.

Το περίφημο διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου Τάσου Παπαδόπουλου που στις 7 Απριλίου του 2004 πρότεινε την καταψήφιση του Σχεδιου Ανάν με την φράση «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Τότε θυμίζουμε στο σχετικό δημοψήφισμα είχε απορριφθεί με δημοψήφισμα το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, που προέβλεπε την δημιουργία μια διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αν δούμε τις αναλογίες με την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ οι … παρεμφερείς προτάσεις είναι ήδη στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου. Το ερώτημα είναι το ποιος θα είναι ο «Κόφι Ανάν» σε αυτή την περίπτωση. Όπως και ποια διαδικασία θα παίξει τον ρόλο του δημοψηφίσματος. Για να δούμε…

Επισυνδέσεις - ΝΕWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: