23.7.24

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης - Νέα στοιχεία στη Βουλή για Τριαντόπουλο...



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ημέρες ο 60χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο μοναδικός από τους εμπλεκόμενους στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που παρέμενε προφυλακισμένος...

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Ελευθερία» μετά και από το αίτημα της υπεράσπισής του για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης στον εφέτη ανακριτή, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετική διάταξη.

Στον 60χρονο αναμένεται να επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται ότι στον επιθεωρητή του ΟΣΕ η προσωρινή κράτηση αντικαταστάθηκε με κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2024 εξαντλείται το ανώτατο χρονικό όριο του 18μηνου της προσωρινής κράτησης στις φυλακές Λάρισας. 

Στη Βουλή νέα στοιχεία για τον Τριαντόπουλο

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα «Ελευθερία» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διαβιβάστηκαν, μέσω του Αρείου Πάγου, στη Βουλή επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία τα οποία αντλήθηκαν από τη δικογραφία προκειμένου να συσχετιστούν με την δικογραφία που έχει ήδη υποβληθεί στο κοινοβούλιο και αφορά στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Μέχρι στιγμής υπήρχαν μηνυτήριες αναφορές και δημοσιεύματα για την παρουσία του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στο σημείο της τραγωδίας.

Τώρα προκύπτουν τέσσερις μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Τριαντόπουλος όχι μόνο βρίσκεται στον χώρο, αλλά συμμετέχει και στην περιβόητη «μυστική» συνάντηση της 3ης Μαρτίου, κατά την οποία, όπως καταγγέλλεται εδώ και καιρό, αποφασίστηκε το μπάζωμα του χώρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: