19.7.24

Καύσωνας με καταιγίδες...



Ο καιρός και τα υπαρξιακά του προβλήματα κρατούν το ισχυρό κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθούν θερμοκρασίες 37,38 και 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε άλλες το θερμόμετρο θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου...

Από το απόγευμα όμως «μπορεί να βγουν ορισμένες μπόρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, δηλαδή στα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία».

Κατά τα άλλα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς. Για την Θεσσαλονίκη τόνισε πως το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μπόρας στις περιοχές γύρω από το κέντρο.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα πέσει η θερμοκρασία αλλά οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν.

Μάλιστα, η σύγκρουση δύο αέριων μαζών πάνω από την χώρα θα φέρει έντονη αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και αύριο Παρασκευή.

«Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η χώρα, όπως είπε, θα σπάσει στα δύο. Από την Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: