30.7.24

Νέα κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή...



Η συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται σήμερα , με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και τουΆδωνι Γεωργιάδη...

Αυτή η ένταση προκλήθηκε από το περιστατικό με τη συνεργάτιδα του υπουργού, η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για πρώτη φορά ως ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι υπήρξε προσπάθεια αποδόμησής του και κατηγόρησε την κυβέρνηση για στημένο σκηνικό. 

Αναφέρθηκε σε μια “προβοκάτσια” και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να ανακαλέσει τα σχόλιά του.

«Σήμερα, μετά από 9 χρόνια, μιλάω ως ανεξάρτητος για πρώτη φορά. Εννιά χρόνια τα οποία ήταν τα 4,5-5 τα σκληρά μνημονιακά χρόνια, όπου πήραμε ένα σύστημα υγείας στο οποίο προσθέσαμε 19.500 προσωπικό, με καθαρή αύξηση 11.000 προσωπικό. Πήραμε ένα σύστημα υγείας με 735 εκατομμύρια χρέος, την πρώτη χρονιά, και το παραδώσαμε με 260 εκατομμύρια ταμειακό πλεόνασμα. Παραδώσαμε ένα σύστημα υγείας το οποίο έστεκε στο πόδια του. Διένυσα μια πορεία στην αντιπολίτευση, όπου υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο αυτά που μου ανατέθηκαν, μπόρεσα και αποκάλυψα μια σειρά από σκάνδαλα που έκανε η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε.

Σε σχέση με την πρόσφατη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόσφατο περιστατικό, ο κ. Πολάκης είπε ότι συνεχίζει την ασυμφιλίωτη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και «αυτό θα γίνει μόνο με μια τεράστιας έκτασης αναδιανομή υπέρ της μισθωτής εργασίας, υπέρ των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπέρ της νεολαίας και της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε σύγκρουση με τις 80-100 οικογένειες που πίνουν το αίμα της χώρας από τον πόλεμο και μετά». Ο κόσμος, σύμφωνα με τον βουλευτή, «δεν τσίμπησε» στο προχθεσινό, «δεν τσίμπησε στις προβοκατσιούλες» που στήθηκαν για το ύφος και το ήθος.

Τα πυρά του βουλευτή Χανίων στράφηκαν και στην κυρία Αθηνά Λινού για την οποία είπε ότι συγκινήθηκε υποκριτικά, στημένα και με χρονοκαθυστέρηση.

«Η κυρία δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Υπήρξε και άλλη φορά στη Βουλή, που της κάνω παρατήρηση “κυρία μου μην κάνετε αυτούς τους μορφασμούς”. Και το ξανάκανε και προχθές στην επιτροπή, την ώρα που μιλούσα για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, αυτή την τεράστια υπερτιμολόγηση που γίνεται εκεί. Της είπα αυτό που της είπα. Τέλειωσε το επεισόδιο εκεί και μετά από λίγο ξαναπυροδοτήθηκε, με ένα κλάμα χρονοκαθυστερήσεως από την κ. Λινού, σαφώς υποκριτικό, σαφώς στημένο, το οποίο κατευθείαν πυροδότησε τον ερχομό του προέδρου της Βουλής εδώ», τόνισε και σχολίασε τη φράση του κ. Τασούλα ότι ο κ. Πολάκης είναι «χυδαίος ζήτουλας της προσοχής».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η συμπεριφορά του κ. Πολάκη ήταν δειλή και υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης βρήκε πρόσχημα για να μην παραστεί στο δικαστήριο όπου δικαζόταν μήνυση εναντίον του από τη Φωτεινή Αραμπατζή της Νέας Δημοκρατίας. Κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για μπούλινγκ απέναντι σε εργαζόμενες γυναίκες.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και ΚΚΕ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου όσο και σε συγκεκριμένα άρθρα. Το άρθρο 65 που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις αφορά την επίταξη ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη κενών στα νοσοκομεία. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση αυτή δεν θα εφαρμοστεί, καθώς τα κενά έχουν ήδη καλυφθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: