15.7.24

Ραντεβού με την υστερία...



Ο Λοβέρδος τσαλάκωσε στον αέρα τα χαρτιά του Γιώργου Καραμέρου...
Έντονη διαμάχη είχαν σήμερα το πρωί στο Mega o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή τα τιμολόγια ρεύματος, την υπόθεση Novartis και τον Φρέντι Μπελέρη.  

Η συζήτηση άρχισε να «ξεφεύγει» όταν τέθηκε το θέμα της Novartis. Να βγουν οι «κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» τόνισε ο Γιάννης Λοβέρδος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως έστησε σκευωρία.  Λίγο αργότερα, ο κ. Καραμέρος επισήμανε, ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι η τιμή της ενέργειας», δείχνοντας ένα χαρτί στο οποίο φαίνεται ότι η Ελλάδα «έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη». 

Δείχνοντας τον πίνακα της ΡΑΕ με τιμή μεγαβατώρας 139,78 ευρώ, ο Γιώργος Καραμέρος είπε πως «πρέπει να ξέρουν οι πολίτες στο τέλος Αυγούστου θα πληρώσουν διπλό λογαριασμό από τον Μάιο». 

«Το φοβερό είναι πως τον πίνακα τον τύπωσα εχθές το βράδυ. Και σήμερα το πρωί η μεγαβατώρα είναι 191 ευρώ! Τον Μάιο είχε 81 ευρώ. Στην χώρα των ΑΠΕ που η ζέστη στραβώνει τις γραμμές του τρένου», ανέφερε. 

Στη συνέχεια έδωσε το χαρτί στον βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο ο οποίος του είπε πως λέει ψέματα: «Οι τιμές στην ενέργεια προκύπτουν ανά ώρα γιατί η παραγωγή ενέργειας δεν αποθηκεύετε». 

Ο Γιώργος Καραμέρος ρώτησε τον Γιάννη Λοβέρδο αν κοιμάται με κλιματιστικό τα βράδια για να πάρει καταφατική απάντηση και ρώτησε αν αυτό μπορούν να το κάνουν και οι πολίτες. 

Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος είπε πως η κυβέρνηση ζητά πίσω από επιχειρηματίες τα χρήματα που έδωσε για τη στήριξή τους, με τον βουλευτή της ΝΔ να το διαψεύδει. 

«Κύριε Καραμέρο, κάνετε έναν λαϊκισμό πολύ χαμηλού επιπέδου. Δεν ισχύει αυτό που λέτε για τις επιχορηγήσεις, είναι ψέμα! Δεν σέβεστε τίποτα και τον αφήνετε να τα λέει αυτά στον αέρα! Λέτε ψέματα! Είστε ψεύτης!», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενώ τσαλάκωσε το χαρτί και το πέταξε μπροστά στον κ. Καραμέρο. 

«Αυτό είναι ένα χαρτί για πέταμα, δεν λέει τίποτα! Πόσο λαϊκισμό πια; Πού θα φτάσετε; Πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμα, κύριε Καραμέρο, για τις ψήφους;», συνέχισε ο Γιάννης Λοβέρδος. 

«Τσαλακώστε τα στοιχεία, τσαλακώστε τους ανθρώπους», είπε ο κ. Καραμέρος με τους παρουσιαστές να προσπαθούν μάταια να ηρεμήσουν τους δύο βουλευτές... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: