30.7.24

Η πιο ανάλγητη κοινωνικά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης...



«Επιδιώκετε να πάει η απεξάρτηση στους ιδιώτες και στους χορηγούς. Δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα...

κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ίδια απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ σημειώνοντας: «Ξέρετε τι θα αντιμετωπίσει ένας γονιός που καλεί το ΚΕΘΕΑ για να βοηθήσει το παιδί του; Έναν άλλο γονιό από την άλλη άκρη της γραμμής. Ένα γονιό που έχει περάσει τον ίδιο Γολγοθά, ένα γονιό, που τον καταλαβαίνει, που τον στηρίζει, που τον καθοδηγεί που του λέει εδώ είμαι για σένα και για το παιδί σου. Αυτό δεν αντέχετε. Αυτό χτυπάτε. Την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα».

Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους φορέων για τους άξονες που πρέπει να διέπουν την απεξάρτηση υπογράμμισε ότι πρέπει:

  •     Να εξασφαλίζεται η δημόσια και δωρεάν παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών.
  •     Να διατηρηθεί η διαφορετικότητα, ο πλουραλισμός στις θεραπευτικές προσεγγίσεις και η αυτοτέλειά τους.
  •     Να καλύπτονται όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπείες.

«Γιατί η κατάργηση και η ομογενοποίηση όλων των στεγνών προγραμμάτων με τα προγράμματα υποκατάστασης, θα οδηγήσει στον αφανισμό των στεγνών προγραμμάτων» προειδοποίησε η ‘Έλ. Ακρίτα και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αποσπά «την επανένταξη από τα προγράμματα θεραπείας, ακυρώνετε την ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, που μόνο αυτή κάνει τη θεραπεία βιώσιμη και οριστική».

«Γι’ αυτό εξάλλου δεν έχετε καν αναφορά στη στήριξη της οικογένειας των εξαρτημένων και των απεξαρτώμενων. Οι οικογένειες είναι μέρος της θεραπείας. Είναι μέθοδος της θεραπείας, αλλά η υποστήριξή τους και η ενδυνάμωσή τους είναι και σκοπός της θεραπείας» τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

«Δεν ξέρω πότε και πόσο καιρό θα πάρει σε μια επόμενη κυβέρνηση να ανατάξει τη χώρα από την άλωση του κομματικού στρατού και την ασυδοσία των κολλητών σας. Από την αποσάθρωση κάθε κοινωνικού στοιχείου, κάθε δημόσιου, κάθε στοιχείου αλληλεγγύης και αναδιανομής. Ξέρω μόνο ότι θα γίνει. Και θα κάθεστε σε μια γωνιά να μας βλέπετε να το κάνουμε» τόνισε η ίδια καταλήγοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: