11.7.24

«Ακόμη δεν έχει βρεθεί τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία...»



Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα, εμφανίστηκε σήμερα στο Mega και αναφέρθηκε στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων ψάχνουν εδώ και πολύ καιρό ποιο ήταν το φορτίο της...

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα του τι κουβαλούσε ακριβώς η εμπορική αμαξοστοιχία και τούτο προφανώς γιατί όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς που προσπαθούν να εξιχνιάσουν αυτή την υπόθεση, δεν έψαξαν στο σωστό χρόνο τις δέουσες ενέργειες» επεσήμανε αρχικά ο κ. Ψαρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

«Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αναζήτηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες των σταθμών που διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία» εξήγησε ο κ. Ψαρόπουλος στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Αυτά αναζητήθηκαν δυόμισι μήνες μετά το δυστύχημα. Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα».

«Οπτικό υλικό από τους σταθμούς που διήλθε η επιβατική αμαξοστοιχία ζητήθηκε επτά μέρες μετά το δυστύχημα» τόνισε και αποκάλυψε ότι φωτογραφικό υλικό διέλευσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας μπορούν να δώσουν 15 σκληρούς δίσκους οπότε πρόκειται για μεγάλο αριθμό καμερών.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτοί οι σκληροί δίσκοι έχουν σταλεί στο εξωτερικό για να γίνει η επεξεργασία τους και να εξαχθεί το υλικό που θα διαφωτίσει την έρευνα.

Μάλιστα ο κ. Ψαρόπουλος υπογράμμισε ότι «Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σοβαρότερο του μπαζώματος γιατί εδώ έχουμε απώλεια εικόνας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: